TELM TV Interview with Nada Prlja

Screen Shot 2019-08-25 at 11.11.44.png
Click to the image to see full interview

Уметникот не смее да се одвојува од темите во околината- интервју со Нада Прља

Уметникот не смее да се одвојува од темите во околината – е пораката на визуелната уметничка Нада Прља. Во ексклузивното интервју за Телма, по повод нејзиното учество на годинашново Венециско ликовно биенале, Прља, седната на софа која е дел од проектот „ Субверзија во црвено“, со кој ќе ја претставува нашата земја на биеналето , зборува за ангажираниот пристап во творештвото и за потребата државата повеќе да ги подржува културата и уметноста.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s