Minister Dimitrov’s speech at the opening of the Macedonian pavilion at the Venice Art Biennale

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, денес во Венеција ќе се обрати на отворањето на македонскиот павилјон во рамките на 58то Венециско ликовно биенале. Национален претставник на нашата држава оваа година е проектот на Музејот на современата уметност „Субверзија во црвено“ од авторката Нада Прља.

Во пресрет на официјалното отворање на Павилјонот кое ќе се одржи во палатата Рота Иванчич во Венеција, Министерот Димитров изјави: „Посебно сум горд што Република Северна Македонија е меѓу 90те национални учесници на овој светски уметнички настан од највисок ранг. Низ годините, уметниците се покажаа како едни од нашите најдобри Амбасадори. Сигурен сум дека тоа ќе биде потврдено и годинава.“

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s